Maakt studeren in het buitenland mogelijk

Wil je naar het buitenland om (verder) te studeren en heb je daarvoor een studiebeurs of een renteloze lening nodig dan ben je bij het Vreedefonds aan het goede adres!

Het Vreedefonds geeft renteloze leningen aan Nederlandse studenten die tijdens of na hun studie in het buitenland verder willen studeren of een stage willen gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan een master in Engeland (Cambridge, Oxford of Londen), een onderzoek in de Verenigde Staten (Harvard, Princeton of Los Angeles) of een stage in Australië (Sydney, Melbourne). Maar er zijn over de wereld nog veel meer universiteiten waar Nederlandse studenten naar toe gaan met hulp van een lening van het Vreedefonds.

Een renteloze lening van het Vreedefonds bedraagt maximaal € 7.500. De eerste 6 jaar na opname betaal je 0% rente. Je bepaalt zelf hoe je de aflossing regelt mits je de lening 10 jaar na opname helemaal hebt terugbetaald.

Heb je binnen 3 jaar na opname 80% van je lening terugbetaald dan kan het restant van de lening worden kwijtgescholden. Zo kan een deel van je lening alsnog een studiebeurs worden!

Op deze website vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor het indienen van een aanvraag: de voorwaarden voor toekenning van een lening en de digitale aanvraagprocedure.

ERVARINGEN